Mlýnky, vločkovače

PEKÁRNY: přemýšlíte o nové pekárně a nejste si jisti, kterou vybrat? Nevíte, jak se vyznat v široké nabídce domácích pekáren? Můžete si být jisti, že dobrý chléb upečete jak v drahé pekárně, tak v průměrné a levnější. Vždy bude totiž potřeba vašich zkušeností a umu. Pro upečení dobrého, kyprého chleba je potřeba pečení ve vlastní pekárně zkoušet. Jde o správné množství droždí, správnou teplotu vody, dostatečné hnětení, správnou dobu kynutí. Přidáme-li příliš mnoho droždí, chléb nám "spadne". Přidáme-li ho málo, chléb nevykyne, zůstane malý a tvrdý. Příliš teplá voda zničí bakterie, které zajišťují kynutí, studená voda kynutí nenastartuje. Je-li při kynutí nízká okolní teplota, nenakyne. Příliš mnoho vody způsobí propadnutí chleba. Špatné prohnětení způsobuje, že v chlebu zůstávají hrudky mouky. Pekárna udělá všechnu práci za vás, ale přesto s ní musíte trochu spolupracovat.

Z našich praktických zkušeností doporučujeme pro pečení dvouhákové pekárny. Zejména pro pečení bezlepkového chleba je důležité zajistit kvalitní prohnětení, na což jeden hák často nestačí. Bezlepkové, lepivé těsto leží na dně a je promícháváno, spíše než-li hněteno a to je špatně. Nakonec tedy musíte vzít do ruky metlu a ve hnětení pekárně důkladně pomáhat. Všechny naše pekárny mají bezlepkový program. 

V kategorii speciální potraviny naleznete kvalitní mouky pro pečení chleba, které nejsou složené pouze ze škrobu, ale obsahují mouku. Naleznete tam také recepty. Přejeme hodně úspěchů při pečení.

MLÝNKY NA OBILÍ: umlít si vlastní, čerstvou, celozrnnou mouku je docela jednoduché, míte-li doma mlýnek. S mlýnkem si můžete umlít mouku z různých obilovin, rýže, kukuřice, quinoi. Důležité je, že při domácím mletí mouky je zachován obal zrna a to se všemi důležitými látkami jako jsou vápník, zinek, železo, hořčík, vitamíny B a vitamín E. Tyto látky jsou odstraněním obalu zrna  a semletím pouze vnitřní části na bílou mouku do značné míry ztraceny. 

Mlýnky na bilí nahrazují dřívější mletí v mlýnech s mlecími kameny. V mlýncích je použit kámen KORUND, který je druhým nejtvrdším nerostem hned po diamantu. Na Mohsově stupnici tvrdosti má číslo 9 (diamant má číslo 10). Tomu také odpovídají ceny mlýnků, které ale vydrží dlouhé roky. 

Pro snadnou orientaci v modelech SCHITZER:

1. Ruční vločkovače na výrobu domácích obilných vloček: CH, FLOCINO

2. Ruční mlýnek na obilí: COUNTRY

3. Kombinace elektrického mlýnku na obilí a vločkovače: VARIO

4. Elektrický mlýnek na obilí:CEREALO 100, 125, 200, PICO, GRANO 200

5. Profesionální mlýn na obilí: JUMBO

 
  • Řadit dle:
  • 8 položek celkem

Stránka 1/1