Mix C Patisserie 1000g

115
Neohodnoceno
Bezlepková směs mouky převážně na sladké pečení Bez laktózy, bez přidání mléka, vejce,sóji, bez konzervačních látek.

  • 96,69 Kč bez DPH
  • Skladem
117 Kč
Kategorie: POTRAVINY BEZ LEPKU A MLÉKA
 

Složení

kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: mouka z jader svatojánského chleba. Může obsahovat stopy vlčího bobu.


Recepty:

Karotkovo mandlový dort (obtížnost lehká, doba přípravy cca 45 minut, doba pečení cca 60 minut)

neobsahuje laktózu, neobsahuje sóju, neobsahuje vejce, neobsahuje mléko

 

Ingredience

50g mouky Mix C Schär

300g karotek

250g oloupaných mandlí

1 chemicky neošetřený citrón

5 vajec

5cl rumu

 

Postup

 Žloutky s cukrem smícháme do pěny, přidáme sekané mandle, strouhané karotky, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu a rum. Na konec přidáme mouku a opatrně vmícháme sníh, ušlehaný z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C asi 60 minut. Před servírováním pocukrujeme a ozdobíme mandlemi.

 

Madeleinky

Neobsahuje mléko, neobsahuje vejce

Ingredience

80g Mouky Schär Mix C

150g másla

1 polévková lžíce lesního medu

100g oloupaných a nastrouhaných mandlí

200g moučkového cukru

4 bílky

 

Postup

 1) Máslo a medem dobře promícháme a necháme rozpustit (v parní lázni) dokud nebude hmota lehce hnědá. 2) Smícháme mandle, cukr a mouku. Přidáme rozpuštěné máslo a nešlehané bílky. 3) Vypracujeme homegenní těsto a dáme do madeleinkových formiček. Pečeme při teplotě 180°C ca. 15 minut.

 

Piškotový koláč s ovocem a želatinou

Neobsahuje mléko, neobsahuje sóju

Ingredience

240 g mouky

120 g másla

150g moučkového cukru

3 vejce

3 kávové lžičky prášku do pečiva

ovocný džem

ovoce

2 balení želatiny

 

Postup

 Máslo smícháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Necháme vychladnout a mezi tím připravíme želatinu dle návodu. Vychlazený korpus posypeme jemně kypřícím práškem (aby neprosákla šťáva z ovoce), potřeme džemem, obložíme ovocem a polijeme želatinou.