Mix C Patisserie 1000g
Kód: 115Detailní popis produktu
Složení
kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: mouka z jader svatojánského chleba. Může obsahovat stopy vlčího bobu.
Recepty:
Karotkovo mandlový dort (obtížnost lehká, doba přípravy cca 45 minut, doba pečení cca 60 minut)
neobsahuje laktózu, neobsahuje sóju, neobsahuje vejce, neobsahuje mléko
Ingredience
50g mouky Mix C Schär
300g karotek
250g oloupaných mandlí
1 chemicky neošetřený citrón
5 vajec
5cl rumu
Postup
Žloutky s cukrem smícháme do pěny, přidáme sekané mandle, strouhané karotky, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu a rum. Na konec přidáme mouku a opatrně vmícháme sníh, ušlehaný z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C asi 60 minut. Před servírováním pocukrujeme a ozdobíme mandlemi.
Madeleinky
Neobsahuje mléko, neobsahuje vejce
Ingredience
80g Mouky Schär Mix C
150g másla
1 polévková lžíce lesního medu
100g oloupaných a nastrouhaných mandlí
200g moučkového cukru
4 bílky
Postup
1) Máslo a medem dobře promícháme a necháme rozpustit (v parní lázni) dokud nebude hmota lehce hnědá. 2) Smícháme mandle, cukr a mouku. Přidáme rozpuštěné máslo a nešlehané bílky. 3) Vypracujeme homegenní těsto a dáme do madeleinkových formiček. Pečeme při teplotě 180°C ca. 15 minut.
Piškotový koláč s ovocem a želatinou
Neobsahuje mléko, neobsahuje sóju
Ingredience
240 g mouky
120 g másla
150g moučkového cukru
3 vejce
3 kávové lžičky prášku do pečiva
ovocný džem
ovoce
2 balení želatiny
Postup
Máslo smícháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Necháme vychladnout a mezi tím připravíme želatinu dle návodu. Vychlazený korpus posypeme jemně kypřícím práškem (aby neprosákla šťáva z ovoce), potřeme džemem, obložíme ovocem a polijeme želatinou.